+45 59 44 65 77
info@rgh.dk
Sikker mail

Nye ejendomsvurderinger

Nye ejendomsvurderinger

Den 12. september blev der udsendt nye foreløbige ejendomsvurderinger

Det er nok ikke gået ret manges næser forbi at der er blevet udsendt nye foreløbige ejendomsvurderinger. Det har givet anledning til mange pudsige historier i dagspressen og på sociale medier. Men hvad er egentlig op og ned i den sag? Nedenfor giver vi et oprids af de væsentligste forhold.

 

Foreløbige ejendomsvurderinger:

Vurderingsstyrelsen har offentliggjort de foreløbige ejendomsvurderinger, som vil blive brugt til at beregne boligskatten for 2024. De foreløbige vurderinger er tilgængelige på vurderingsportalen.dk.

 

Skatterabat:

Hvis din boligskat stiger på grund af en højere ejendomsvurdering, vil du modtage en skatterabat, der svarer til stigningen, hvilket holder din samlede skat uændret. Skatterabatten trækkes automatisk fra din boligskat hvert år, så længe du ejer ejendommen.

 

Forenklet opkrævning:

Fra 1. januar 2024 bliver boligskatterne (ejendomsværdiskat og grundskyld) opkrævet samlet via din personlige forskuds- og årsopgørelse fra Skattestyrelsen. Dette erstatter den tidligere halvårlige opkrævning af grundskylden.

 

Indefrysning af skattestigninger:

Hvis din ejendomsvurdering stiger i fremtiden, kan du vælge at indefryse stigningen med et lån. Dette gælder både for ejendomsværdiskat og grundskyld. Renten på dette lån vil blive pålagt fra den 1. januar 2024.

 

Endelig ejendomsvurdering:

Når den endelige ejendomsvurdering er klar, vil din ejendomsværdiskat og grundskyld blive genberegnet og eventuelt efterreguleret. Du har mulighed for at klage, hvis du mener, at den endelige vurdering er forkert.

 

Arbejdsgrupper:

Skatteministeriet har nedsat to arbejdsgrupper for at håndtere udfordringer med skæve vurderinger. Den ene enhed ser på skæve vurderinger, mens den anden arbejder med sager vedrørende køb og salg af ejendomme med meget skæve foreløbige vurderinger.

 

Vi vender tilbage når vi har mere information.

 

Har du brug for hjælp står vi klar til at hjælpe på info@rgh.dk eller 5944 6577.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder fra finansbranchen, tidsfrister og gode historier.

Book et møde og få en gratis konkurrentanalyse

Få en gratis konkurrentanalyse inkl. en hel times gennemgang med en af vores revisorer.
© 2024 RevisorGården | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram