+45 59 44 65 77
info@rgh.dk
Sikker mail

Godtgørelse af energiafgifter – også til liberale erhverv:

Momsregistrerede virksomheder kan få godtgørelse af en del af elafgiften, uanset om det anvendes til såkaldt proces eller til rumvarme, varmt vand eller komfortkøling.

Indtil nu har liberale erhverv været afskåret fra, at få godtgørelse af elafgiften for el, der blev brugt til andet end rumvarme, varmt vand og komfortkøling.

De erhverv der hidtil har været afskåret fra at få godtgørelse af deres fulde forbrug, omfatter:

  • Advokater
  • Arkitekter
  • Bureauer, f.eks. vagtbureauer, vikarbureauer m.v.
  • Landinspektører
  • Mæglere
  • Reklamevirksomheder
  • Revisorer
  • Rådgivende ingeniører.

Fra 1. januar 2023 vil disse virksomheder derfor kunne få godtgørelse af elafgift efter de samme regler som alle andre momsregistrerede virksomheder.

Der er således tale om godtgørelse for det fulde elforbrug, uanset om elektriciteten er anvendt til computere, belysning m.v. eller til rumvarme, varmtvand og komfortkøling.

Godtgørelse af elafgift

De nye regler betyder, at alle momsregistrerede virksomheder kan, som udgangspunkt, få godtgørelse af 0,4 øre/kWh i første halvår af 2023 og af 69,3 øre/kWh i andet halvår af deres elforbrug.

Det er under betingelse af, at virksomhederne er den faktiske forbruger af elektriciteten og de kan kun få godtgørelse i samme omfang, som de har fradragsret for moms. Så hvis en virksomhed ikke har 100% momsfradrag, kan den kun få godtgjort den del af de 0,4/69,3 øre jf. ovenfor, som deres momsfradragsprocent tilsiger.

Som udgangspunkt skal virksomheden medtage godtgørelsen af elafgift på momsangivelsen, med mindre virksomheden har tilladelse til at være forbrugsafregnende eller har tilladelse til fremskyndet tilbagebetaling af energiafgifter.

Brug for hjælp?

Har ovenstående givet anledning til overvejelser? Så er vi naturligvis til rådighed med råd og vejledning hertil.

Vi står klar på info@rgh.dk eller ring på 5944 6577 eller kontakt din revisor direkte.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder fra finansbranchen, tidsfrister og gode historier.

Book et møde og få en gratis konkurrentanalyse

Få en gratis konkurrentanalyse inkl. en hel times gennemgang med en af vores revisorer.
© 2024 RevisorGården | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram