+45 59 44 65 77
info@rgh.dk
Sikker mail

Dagsbeviser til varebiler

Køb dagsbeviser til din private kørsel

Siden 2013 har det været muligt at købe dagsbeviser til brug for privat kørsel i en gulpladebil. Ordningen er blevet en kæmpe succes.

Det er fristende at køre en tur i virksomhedens gulpladebil. Men der er et par vigtige krav du skal være opmærksom på.

 1. Køb af Dagsbeviser: Du kan købe et dagsbevis for hver dag, du ønsker at bruge din varebil privat. Prisen for et dagsbevis er 225 kr, hvis varebilens totalvægt ikke overstiger 3.000 kg.
 2. Købssted: Dagsbeviserne kan købes fra Motorstyrelsen via deres hjemmeside https://motorst.dk/borger/gule-plader-og-papegoejeplader/dagsbevis-til-privat-koersel-i-gulpladebil eller ved at downloade Motorstyrelsens app "Dagsbevis" og købe det via din mobiltelefon.
 3. Brug af Dagsbeviset: Dagsbeviset er knyttet til varebilens nummerplade og ikke personligt. Det betyder, at andre familiemedlemmer også kan bruge bilen, så længe de har dagsbeviset med.
 4. Regler og Begrænsninger:
  • Du kan købe højst 20 dagsbeviser pr. varebil (registreringsnummer) om året, men hvis du har adgang til flere varebiler, kan du købe op til 40 dagsbeviser om året.
  • Dagsbeviset gælder i ét døgn fra kl. 00.00 til 23.59.
  • Du skal købe dagsbeviset mindst 5 minutter før privat kørsel.
 5. Vigtig Bemærkning om Gyldighed: Det er vigtigt at være opmærksom på, at dagsbeviset gælder for et døgn og ikke strækker sig over 24 timer. Så hvis du køber det fredag eftermiddag, gælder det kun frem til fredag aften kl. 23.59. Hvis du planlægger at bruge bilen lørdag, skal du købe et separat dagsbevis for den dag.
 6. Refusion og Flytning: Når du først har købt et dagsbevis, kan du ikke få refunderet pengene eller flytte det til andre dage, selvom du ikke bruger varebilen privat den pågældende dag.
 7. Kontroltjek: Du skal medbringe dagsbeviset og være i stand til at fremvise det i tilfælde af kontrol fra politi eller SKAT. Det kan også vises digitalt via Motorstyrelsens app.

Mere information

Har ovenstående givet anledning til overvejelser? Så er vi naturligvis til rådighed med råd og vejledning hertil.

Vi står klar på info@rgh.dk eller ring på 5944 6577 eller kontakt din revisor direkte.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder fra finansbranchen, tidsfrister og gode historier.

Book et møde og få en gratis konkurrentanalyse

Få en gratis konkurrentanalyse inkl. en hel times gennemgang med en af vores revisorer.
© 2024 RevisorGården | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram