+45 59 44 65 77
info@rgh.dk
Sikker mail

Virksomhedsbudget

Budget

Kører du bil med bind for øjnene?

Nej vel? Det ville være tosset. Hvorfor driver du så din virksomhed uden at lave et budget?

Et budget kan være en god rettesnor for den strategi man har lagt og give dig den fornødne tryghed i, at det du gør er det rigtige.

Det er ikke nødvendigt at bruge meget tid på at lave et detaljeret budget, de bedste budgetter er dem der bliver udarbejdet!

Der kan siges meget om budgetter, men én ting er sandt: de er forældede i det sekund de er udarbejdet. Derfor skal man bruge dem aktivt til at følge op på, hvordan det går med den plan man har lagt. Der findes et utal af programmer der kan hjælpe dig og lave smart opfølgning på det, men det vigtigste er at vælge et der passer til dig og dit ambitionsniveau.

 

Indhold:

Budgettet kan bestå af mange elementer, typisk:

  • Resultatbudget
  • Balancebudget
  • Likviditetsbudget
  • Investeringsbudget
  • (Privatbudget)

Resultatbudgettet, også kaldet driftsbudgettet, skal vise virksomhedens evne til at tjene penge. Resultatbudgettet indeholder alle forventede indtægter og udgifter nøjagtigt som i en resultatopgørelse, der er det faktiske resultat for virksomheden.

Balancebudgettet viser dine aktiver og passiver, og er altså et udtryk for virksomhedens forventede værdier og gæld ved regnskabsårets afslutning.

Likviditetsbudgettet er det mange forveksler resultatbudgettet med. Men det er i likviditetsbudgettet at du følger virksomhedens cashflow måned for måned. Virksomheden har med al sandsynlighed et svingende kapitalbehov henover året. Et godt råd er at du hellere må være lidt for pessimistisk end optimistisk - det kan blive dyrt at mangle likviditet. Enten i form af at du skal ned til banken med hatten i hånd eller endnu værre: gå konkurs! Derfor: hav styr på likviditeten.

Om du skal udarbejde et separat investeringsbudget eller integrere det i dit øvrige budget er op til dit temperament. Men det giver dig et godt overblik over hvad du SKAL have for at drive forretningen og hvad der mere er "nice to have".

 

Tip:

Tag saldobalancen fra sidste år og brug den til at fremskrive hvordan du tror året bliver. Ex. kan E-conomic godt håndtere et simpelt budget og løbende opfølgning. Du behøver ikke lave en budgetopfølgning hver måned, for langt de fleste er det nok at gøre det kvartalsvis.

Hvis du vil arbejde mere i dybden med det, så kan du bruge disse fra Virksomhedsguiden.

Mere information

Har ovenstående givet anledning til overvejelser? Så er vi naturligvis til rådighed med råd og vejledning hertil.

Vi står klar på info@rgh.dk eller ring på 5944 6577 eller kontakt din revisor eller bogholder direkte.

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv til info@rgh.dk eller ring på 5944 6577

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder fra finansbranchen, tidsfrister og gode historier.

Book et møde og få en gratis konkurrentanalyse

Få en gratis konkurrentanalyse inkl. en hel times gennemgang med en af vores revisorer.
© 2024 RevisorGården | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram