+45 59 44 65 77
info@rgh.dk
Sikker mail

Elafgiften genindføres

Med virkning fra den 1. juli 2023 genindføres elafgiften. I modsætning til tidligere kan de liberale erhverv nu også opnå godtgørelse af elafgiften.

I 1. halvår 2023 har elafgiften midlertidigt været suspenderet. Med virkning fra den 1. juli 2023 skal der igen betales normal elafgift på 69,70 øre per kWh.

Momsregistrerede virksomheder har ret til godtgørelse af elafgift i samme omfang, som virksomheden har fradragsret for momsen af elektriciteten. Dette gælder også anvendelse af elektricitet til opvarmning, varmt vand og aircondition. Den
eneste betingelse er, at elektriciteten skal forbruges af virksomheden.

Elafgiften godtgøres med 69,30 øre per kWh.

Liberale erhverv
De såkaldte liberale erhverv (advokater, arkitekter, bureauer, herunder teater- og biografforestillinger, landinspektører, mæglere, reklamevirksomheder, revisorer og rådgivende ingeniører) har med virkning fra den 1. januar 2023 været berettiget til at få godtgjort elafgift af elektricitet på lige vilkår med andre virksomheder.

Har du spørgsmål, står vi klar til at hjælpe dig på info@rgh.dk eller 5944 5677.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder fra finansbranchen, tidsfrister og gode historier.

Book et møde og få en gratis konkurrentanalyse

Få en gratis konkurrentanalyse inkl. en hel times gennemgang med en af vores revisorer.
© 2024 RevisorGården | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram