+45 59 44 65 77
info@rgh.dk
Sikker mail

Ny bogføringslov er vedtaget

Ulven kommer har det længe lydt - men nu er den her...

Væsentligste nyheder

Moderniseringen af bogføringsloven har ladet vente på sig, men nu er den her med en omfattende tilpasning til den digitale tidsalder. De endelige regler, herunder ikrafttræden og de mere detaljerede regler til digital bogføring, kendes først, når Erhvervsstyrelsen offentliggør nærmere herom.

Et udpluk af de væsentligste forholder er:

  • Digitalisering: Der indføres et krav om digital bogføring i et digitalt bogføringssystem godkendt af Erhvervsstyrelsen hvor bogføringen og bilagsmaterialet opbevares digital

 

  • Kravet om digital bogføring og opbevaring indføres over en årrække og vil tidligst gælde fra 1. januar 2024 for selskaber, og tidligst fra 1. januar 2026 for virksomheder (i regnskabsklasse A med en omsætning på over DKK 300.000).

 

  • Alle virksomheder skal lave en beskrivelse af sine procedurer for bogføring og opbevaring.  Beskrivelsen skal sikre, at alle virksomhedens transaktioner løbende registreres, og indeholde beskrivelse af, hvilke medarbejdere der er ansvarlige for procedurerne.

Vi følger naturligvis sagen tæt og vil løbende opdatere om emnet.

 

Hvad sker der i praksis?

Der vil være nogle virksomheder der bliver "tvunget" til at digitalisere, men med udbredelsen af flere og flere intuitive digitale løsninger er det måske et naturligt skridt for dem at gå.

Vi forventer, at indførslen af øget digitalisering i bogholderiet vil føre til mere pålidelig finansiel rapportering og dermed kunne være med til at sikre et bedre beslutningsgrundlag for virksomhedsejerne.

 

 

Frist for indsendelse af årsrapporten

En anden mindre banebrydende ændring er, at fristen for indsendelse af årsrapporten til Erhvervsstyrelsen forlænges til 6 måneder efter regnskabsårets udløb. Første gang er for kalenderregnskaber der udløber med udgangen af 31. december 2021. De skal indsende årsrapporten senest 30. juni 2022.

Derefter gælder det alle årsrapporter.

Fristen er i øvrigt identisk med fristen for indlevering af selvangivelse for selskaber.

 

Vi er klar med hjælp

Uanset om du skal have hjælp til at komme i gang med at digitalisere dit bogholderi eller have ny inspiration, så står vi klar til at hjælpe dig.

Kontakt os på 5944 6577 eller info@rgh.dk og hør mere.

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder fra finansbranchen, tidsfrister og gode historier.

Book et møde og få en gratis konkurrentanalyse

Få en gratis konkurrentanalyse inkl. en hel times gennemgang med en af vores revisorer.
© 2024 RevisorGården | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram