Nye lånemuligheder og fristudskydelser vedtaget

Få et godt råd

Book et uforpligtende møde med en af vores revisorer. Vi giver en kop kaffe, tager en snak om din virksomhed og giver dig gode råd med hjem.

1. februar 2022 bliver en ”spændende” dag!

Man skal holde tungen lige i munden, når der skal følges med i likviditetshjælpen. I uge 8 2021 er nedenstående blevet vedtaget.

Ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder

Små og mellemstore virksomheder fik deres momsperioder i 2020 lagt sammen og udskudt til betaling i foråret 2021. Men på grund af de fortsatte corona-restriktioner er regeringen nu klar med yderligere hjælp. Det er imidlertid ikke muligt at udskyde betalingsfristen igen, og derfor foreslår regeringen en ny momslåneordning, hvor små og mellemstore virksomheder får mulighed for at låne et beløb rentefrit svarende til den moms, der skal afregnes den 1. marts 2021.

De rentefrie lån skal senest tilbagebetales den 1. februar 2022, og det forventes, at der åbnes for ansøgninger til låneordningen i anden halvdel af marts 2021, hvor lovgrundlaget forventes at være på plads.

For at reducere statens risiko for tab på låneordningen, så vil visse virksomheder ikke være omfattet af lånordningen, hvilket eksempelvis er virksomheder under konkurs, rekonstruktion, tvangsopløsning og likvidation. Endvidere vil der ved udbetaling af moms lånene ske modregning ved restancer. 

Udvidelse af A-skattelåneordning

Regeringen har foretaget en række likviditetstiltag som omfatter følgende:

  1. For små og mellemstore virksomheder vil A-skattelåneordningen udvides til også at omfatte betalingerne af A-skat og AM-bidrag i februar og marts 2021. Lånet vil være et rentefrit lån, som skal tilbagebetales den 1. februar 2022. Det forventes, at der vil blive åbnet for ansøgning af de rentefrie A-skattelån i løbet af marts 2021.Det betyder, at små og mellemstore virksomheder kan søge om at få tilbagebetalt den A-skat og det AM-bidrag, de skal betale januar 2021 i form af et rentefrit lån, som senest skal tilbagebetales den 1. februar 2022.I starten af februar 2021 vil små og mellemstore virksomheder også kunne ansøge om at få tilbagebetalt den A-Skat og det AM-bidrag de skal betale januar 2021, i form af et rentefrit lån som senest skal tilbagebetales den senest den 1. november 2021. Ansøgningsfristen er 31. marts 2021.
  1. Derudover udskydes den ordinære betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag i maj 2021 udskydes med 4 ½ måned for alle virksomheder.

Skattekontoen kan der midlertidig indsættes op til 100 milliarder kroner på, gældende frem til den 1. februar 2022. Det er særlig smart hvis du betaler negative renter af indestående i din bank. 

Vi følger sagen og kommer med nyt når der er noget at berette.

Du er også velkommen til at skrive dig op til vores nyhedsbrev lige her, og så får du relevante nyheder én gang om måneden lige direkte i mailboksen.