Få styr på årsopgørelsen 2020

Få et godt råd

Book et uforpligtende møde med en af vores revisorer. Vi giver en kop kaffe, tager en snak om din virksomhed og giver dig gode råd med hjem.

OBS: FRISTEN ER 1. SEPTEMBER 2021 FOR SELVSTÆNDIGT ERHVERVSDRIVENDE

 

Tiden er snart kommet til, at årsopgørelsen for 2020 ligger klar på TastSelv, og cirka 4,6 millioner danskere skal vente spændt i køen på at se hvilket beløb, der toner frem på skærmen.

Fra den 15. marts har du nemlig mulighed for at tjekke og rette din årsopgørelse for det forgangne år. I forbindelse med det er der nogle fradrag, du skal være særligt opmærksom på – især efter et år som 2020, hvor de flestes hverdag blev vendt på hovedet.

Der kan både være fradrag, du skal have rettet til at være lavere – for eksempel, hvis du har kørt mindre frem og tilbage til arbejde på grund af hjemsendelse, har skiftet job eller er gået ned i timer. Men der kan også være fradrag, du er berettiget til, men ikke anvender. Det kunne for eksempel dreje sig om fradrag for kost og logi, hvis du har været på en midlertidig arbejdsplads langt fra din bolig.

Se alle fradrag på www.skat.dk/fradrag.

Vigtige deadlines for årsopgørelsen 2020

Herunder ses en liste over de datoer, der er vigtige at have for øje i forbindelse med årsopgørelsen 2020.

  • 15. marts bliver årsopgørelsen for 2020 offentliggjort og kan rettes.
  • I starten af april får du udbetalt din overskydende skat, hvis du er så heldig at have noget til gode og ikke har ændringer til årsopgørelsen.
  • 1. maj er fristen for at rette årsopgørelsen i den almindelige selvangivelse.
  • Inden 1. juli skal eventuelt restskat betales tilbage – men sørg for at gøre det hurtigt, så du undgår tillægget på 1,8%, som er regnet fra 1. januar 2021 og frem til, at du betaler.
  • Den 1. juli er også fristen for, at selvstændige erhvervsdrivende skal indsende en udvidet selvangivelse, som indeholder både ens private skattepligtige indkomster og fradrag, men også virksomhedens.

Betal din restskat til tiden

Husk, at hvis du ikke betaler din restskat tilbage rettidigt – altså før den 1. juli – vil du fra da af skulle betale et fast procenttillæg på 3,8% oveni din restskat op til 21.798 kr., og beløbet indregnes i skatten for 2022. Har du restskat, der overstiger grænsen på 21.798 kr., opkræves dette samt et procenttillæg i 3 rater i henholdsvis august, september og oktober 2021.

For at undgå, at du pludselig skal punge ud med flere tusinde kroner indenfor få måneder, er det generelt en god idé at rette opgørelsen til i løbet af året, især hvis der sker drastiske ændringer i din indkomst, arbejdsforhold eller udgifter.

Kontakt os på info@rgh.dk eller tel. 59 44 65 77 hvis du har spørgsmål angående årsopgørelsen, så står vi klar til at hjælpe!