Rentefrie ”Corona”-lån – Husk at indberette til tiden

Få et godt råd

Book et uforpligtende møde med en af vores revisorer. Vi giver en kop kaffe, tager en snak om din virksomhed og giver dig gode råd med hjem.

Flere virksomheder der er blevet mødt med krav om fuld tilbagebetaling

Der er flere betingelser der er gældende for at virksomhederne kunne optage rentefrie ”Corona”-lån fra starten. En af de vigtigste betingelser er at virksomheden indberetter rettidig. Disse betingelser gælder i HELE låneperioden.

 

Hvis virksomheden har fået et lån, men glemmer at indberette fx A-skat og am-bidrag, moms eller punktafgifter rettidigt efterfølgende og dermed får en foreløbig fastsættelse, betyder det, at virksomheden ikke længere opfylder betingelserne. Derfor skal lånet tilbagebetales straks efter, at virksomheden ikke længere opfylder betingelserne.”

Det forlyder at Skattestyrelsen administrerer reglerne hårdt uden mulighed for dispensation. Og vær særlig opmærksom på at det gælder ALLE indberetninger, uanset hvilken form for lån virksomheden har modtaget (A-skat, moms m.v.).

Med andre ord, hvis du indberetter for sent, så medfører det pligt til at betale lånene tilbage. Bemærk i den forbindelse, at betalingen ikke har betydning ift. lånet. Så selvom du ikke har pengene til at betale, så er det vigtigt at indberette.

Det er altid vigtigt at indberette korrekt og rettidig, men særligt i disse tider er incitamentet endnu større.

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv til info@rgh.dk eller ring på 5944 6577