+45 59 44 65 77
info@rgh.dk
Sikker mail

Fristen for indberetning af årsrapporter nærmer sig

Erhvervsstyrelsen sender fremadrettet en påmindelse til virksomhederne, når det er ved at være tid til at indberette årsrapporten

Danske virksomheder har seks måneder efter regnskabsårets udløb til at indsende årsrapporten til Erhvervsstyrelsen. I en nyhed fra Erhvervsstyrelsen oplyser de, at de som en ny service sender en påmindelse til danske virksomheders digitale postkasse op til seks uger inden, fristen for at indberette årsrapport udløber. Samtidig sendes en kopi til et af ledelsesmedlemmernes private digitale postkasse.

Med den nye service håber Erhvervsstyrelsen, at virksomhederne bliver mere opmærksomme på, hvornår årsrapporten skal indberettes til Erhvervsstyrelsen, og at færre virksomheder skal sendes til tvangsopløsning.

Hvis årsrapporten ikke indsendes til tiden

Hvis Erhvervsstyrelsen ikke modtager en virksomheds årsrapport inden for fristen, sender Erhvervsstyrelsen som hidtil et påkravsbrev – en ”rykker” – til virksomhedens digitale postkasse.

Påkravsbrevet indeholder to frister:

  • En frist på otte hverdage. Modtages årsrapporten inden udløbet af denne frist, foretager styrelsen ikke yderligere. Modtages årsrapporten efter fristen, pålægges den øverste ledelse afgifter i henhold til årsregnskabslovens § 151.
  • En frist på fire uger. Er årsrapporten ikke modtaget inden for denne frist, kan styrelsen oversende virksomheden til tvangsopløsning. Sker det, vil der ikke blive pålagt afgifter i henhold til årsregnskabslovens § 151.

Hvad skal du gøre?

Sørge for at få afleveret materialet til os hurtigst muligt.

 

Hvad skal jeg sende til jer?

Som hovedregel er det alt der vedrøre din virksomhed i 2022

  • Bogføringen for 2022, herunder bilag
  • Bogføringsprocedure beskrivelsen
  • Leasing aftaler
  • Løn dokumentation
  • Afstemninger
  • Dokumentation for modtagne og ydede lån

Hvis du er i tvivl, så kontakt din revisor eller bogholder i dag.

Vi står klar til at hjælpe på info@rgh.dk eller 59446577.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder fra finansbranchen, tidsfrister og gode historier.

Book et møde og få en gratis konkurrentanalyse

Få en gratis konkurrentanalyse inkl. en hel times gennemgang med en af vores revisorer.
© 2023 RevisorGården | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram