+45 59 44 65 77
info@rgh.dk
Sikker mail

Forskudsopgørelse 2024

Forskudsopgørelse 2024

Vi er trådt ind i et nyt år og hvis du ikke allerede har givet din forskudsopgørelse et serviceeftersyn, så er det en god lejlighed til at gøre det nu.

 

Boligskat

Som boligejer i 2024 vil du opleve ændringer i din forskudsopgørelse. Ejendomsværdiskat og ejendomsskat(grundskyld) vil nu blive opkrævet løbende gennem denne opgørelse. Derfor skal du gennemgå disse beregninger med omhu.

 

Hvis skatterne stiger efter 2024, kan du indefryse stigninger i både ejendomsværdiskat og ejendomsskat. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at du aktivt skal vælge/fravælge indefrysningslån på din forskudsopgørelse. Lånet er forrentet og renterne er ikke fradragsberettigede.

 

Lønindkomst

Mange tror at en høj indkomst på forskudsopgørelsen automatisk betyder at de ikke får nogen restskat når året er omme og årsopgørelsen lander. Det er dog ikke rigtigt, da restskatten afhænger af flere faktorer end blot lønindkomsten.

 

Med undtagelse af den nye boligskat, så baseres din forskudsopgørelse for 2024 på årsopgørelsen fra 2022. Hvis du vil have et par tips, så gør følgende:

 

 • Under 35.300 kr. måndesløn (før AM-bidrag): Sæt lønindkomsten lavere.
 • Mellem 35.300 kr. og 53.300 kr. månedsløn: ingen påvirkning af restskatten.
 • Over 53.300 kr. månedsløn: Sæt lønindkomsten højere pga. topskat.

 

Fri bil

Kontroller værdien af din fri bil, da den angivne værdi muligvis ikke er korrekt, idet registreringen baseres på tidligere år (historisk værdi).

 

 • Hvis du har en ny firmabil, udgør beregningsgrundlaget 100% af nyvognsprisen i de første 36 måneder og falder efter til 75%.
 • Hvis du har en ny firmabil i 2023 eller 2024, sørg for at opdatere værdien.

 

Fra 2024 ændres beskatningens satserne for biler: 23% for værdier under 300.000 kr. og 22% for værdier over. Derudover skal der medregnes miljøtillæg på 600% (2024). Vær særlig opmærksom på at beregne miljøtillægget korrekt, da det kan drille. For at beregne miljøtillægget skal du gange én af de tre periodiske afgifter (vægtafgift, grøn ejerafgift, CO2-afgift) med satsen på 600%.

 

Større ændringer i dit liv?

Kontroller din forskudsopgørelse hvis du

 • går op i løn, går ned i løn, får nyt job, mister job
 • køber ny bolig, sælger bolig, ændring i gæld
 • bliver gift eller skilt
 • begynder at få pension eller efterløn
 • starter egen virksomhed eller lukker egen virksomhed

Husk at korrigere dit befordringsfradrag, så det afspejler dine aktuelle arbejdsdage på arbejdspladsen (en hjemmearbejdsdag er ikke en befordringsdag).

Når du har rettet forskudsopgørelsen, vil det få betydning for dit skattekort og dine fradrag senest i den kommende måned

 

 

Pensionsionsindbetalinger

Hvis du vil spare op til din alderdom, er der bl.a. disse muligheder:

 

 1. Ratepension:
 • Der er et maksimum uden fradragsbeløb på 63.100 kr. (ekskl. Arbejdsmarkedsbidrag), som du kan indbetale til din ratepension med fradragsret.
 1. Alderspension:
 • Maksimum indbetaling uden fradragsret er 9.100 kr. indtil 7 år før folkepensionsalderen. Fra og med det 7. år før folkepensionsalderen er maksimumbeløbet 58.900 kr.
 1. Livrente
 • Ved indbetaling via arbejdsgiver har du fuld fradragsret. Hvis indbetalingen sker privat og overstiger 63.100 kr., skal beløbet som hovedregel fordeles over 10 år. Der er dog ret til at opfylde til 58.100 kr. årligt.
 • Selvstændige erhvervsdrivende har adgang til et særligt opfyldningsfradrag.

Tal med din pensionsekspert om det, for der er mange der betaler for meget til deres ratepension.

 

Servicefradrag

Selvom håndværkerfradraget blev afskaffet i 2022 er det stadig muligt at få fradrag for udvalgte serviceydelser på din bolig eller sommerhus. I 2024 er beløbet næsten fordoblet og du kan få fradrag for 11.900 kr. pr. år.

 

 

Giv penge til velgørenhed 

Hvis organisatioen er godkendt af Skattestyrelsen, så kan du få fradrag for donationer til velgørende foreninger op til 17.700 kr. pr. år. Du finder listen her.

 

Har du brug for hjælp så står vi klar til at hjælpe på dig 5944 6577 eller info@rgh.dk. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte din revisor eller bogholder direkte.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder fra finansbranchen, tidsfrister og gode historier.

Book et møde og få en gratis konkurrentanalyse

Få en gratis konkurrentanalyse inkl. en hel times gennemgang med en af vores revisorer.
© 2024 RevisorGården | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram